TARTA ZEN CU FRUCTE ROSII SI MASCARPONE



Aluat fraged cu migdale

Ingrediente:

 
TOP FROLLA 1050g
Unt 82% 260g
Ouă întregi  175g
Făină de migdale 115g
Zahăr granulat 90g 
Sare fină  4g


Mod de preparare:

Amestecați toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunză apoi lăsați în frigider să se odihnească.

Întindeți de aprox. 3,5mm și puneți aluatul în matrițe speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".

Lăsați la răcit înainte de coacere. Coaceți pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventilație deschisă și cu ventilația la minim.


Cremă cu incluziuni de fructe roșii 
 
CHOCOCREAM CRUNCHY FRUTTI ROSSI - Cremă cu Fructe Roșii si inserții crocante cât este nevoie

Mod de preparare:
  
Topiți la 35 - 40°C


Cremă de zmeură

Ingrediente:
 
Lapte 3,5% 50g
Frișcă 35%  50g
Gălbenușuri de ou 20g
Zahăr granulat 5g
LILLY NEUTRO 12,5g
FRUTTIDOR LAMPONE - zmeură  150g
MINUETTO LATTE SANTO DOMINGO 38%  75g


Mod de preparare:

Amestecați gălbenușul de ou și zahărul, apoi puneți la fiert laptele si smântâna. Aducem amestecul la 84°C.

Uniți amestecul cald obținut cu ciocolata LATTE SANTO DOMINGO 38%, LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR LAMPONE.

Mixați amestecul și răciți.


Mousse cu mascarpone

Ingrediente:
 
Frișcă 35% 500g
LILLY NEUTRO 50g
Apă 50g
JOYGELATO MASCARPONE 25g


Mod de preparare:

Puneți toate ingredientele în mixer-ul planetar până când obțineți un amestec fin semi-montat, turnați-l în matrița "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".

Puneți în șoc frig la -40°C sau la congelator până se întărește.


Glazura și decorarea

Ingrediente:
 
MIRROR NEUTRAL - glazură oglindă cât este nevoie


Compoziția finală

Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei lingurițe formați un strat de aproximativ jumătate de centimetru de cremă CHOCOCREAM pe fundul și pe pereții interni ai tartei din aluat fraged.

Continuați cu crema de zmeură până la umplerea tartei.

La final aplicați discul de mousse cu mascarpone și glazurați cu MIRROR NEUTRAL încălzit la 50°C.

Decorați cu zmeură crispy, DOBLA RASPBERRY 77460, foițe de aur, petale de trandafir deshidratat.

Ingrediente: Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.