MONOPORTIE CU CIOCOLATA ALBA SI ZMEURA
Financier de migdale

Ingrediente:
 
AVOLETTA  550g
Făină tip 0  50g
Amidon de porumb 50g
VIGOR BAKING 4g
Albușuri  370g
Unt 82% - topit  120g


Mod de preparare:

Uniți ingredientele uscate într-un bol, ulterior adăugați albușurile și amestecați de mână. Adăugați untul topit și amestecați bine. Întindeți compoziția obținută pe o tavă cu hârtie de copt. Coaceți la 190-200°C în cuptorul cu ventilație pentru 8 minute cu trapa de ventilație închisă.


Inserție crocantă cu caramel sărat
 
PRALIN DELICRISP CARAMEL FLEUR DE SEL cât este nevoie


Mod de utilizare:

Întindeți un strat crocant ușor încălzit pe toată suprafața financier-ului și dați la congelator. Când stratul de caramel sa întărit tăiați în formă de cerc de dimensiunea dorită.

Inserție de zmeură

Ingrediente:
 
FRUTTIDOR LAMPONE  250g
Apă  40g
LILLY NEUTRO  40g

Mod de preparare:

Amestecați cu telul LILLY NEUTRO cu apa, adăugați FRUTTIDOR LAMPONE și amestecați bine, puneți compoziția într-o formă de silicon de diametrul de 4cm formând un strat de circa 1cm, dați la congelator sau șoc frig.

Inserție de mousse cu zmeură

Ingrediente:
 
FRUTTIDOR LAMPONE 200g
Frișcă  275g
Apă 125g
LILLY NEUTRO  45g


Mod de preparare:

Semi bateți frișca în mixerul planetar, deoparte amestecați apa cu LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR LAMPONE. Adăugați amestecul în frișca semi bătută în două-trei tranșe amestecând ușor. Cu ajutorul unu sac poș puneți compoziția în forme de silicon rotunde cu diametrul de 4cm formând un strat de 1cm, dați la șoc frig sau congelator.
 

Mousse cu ciocolată albă

Ingrediente:
 
SINFONIA BIANCO 300g
Frișcă (1)  150g
Frișcă (2) semi bătută 350g
Apă 50g
LILLY NEUTRO  50g


Mod de preparare:

Topiți ciocolata albă la 45°C, adăugați-o la frișca lichidă (1), amestecați până la obținerea unui ganaj fin și omogen. Deoparte bateți frișca (2), apa și LILLY NEUTRO, obținând o consisțență fină. Încorporați frișca proaspăt bătută la ganaj și amestecați ușor. Pentru obținerea unei consistențe ideale a mousse-ului se recomandă ca frișca să nu fie complet bătută și să fie adăugată în două părți.

Glazură

Ingrediente:
 
MIRROR LAMPONE cât este nevoie


Compoziția finală

Cu ajutorul unui sac poș puneți în forme de silicon pentru mono porții mousse-ul de ciocolată albă până la jumătatea formei. Adăugați în centru  inserția de zmeură. Tot cu ajutorul unui sac poș puneți deasupra inserției de zmeură mousse-ul cu inserție de mousse cu zmeură, lăsând un spațiu de circa 1cm. La final puneți financier-ul de migdale cu discul crocant de caramel sărat. Puneți în șoc frig sau congelator până la înghețarea completă. Scoateți mono porțiile din forme și acoperiți cu MIRROR LAMPONE încălzit la 50°C.

Ingrediente: Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Pralin delicrisp - pasta crocanta pentru umpluturi, Vigor Baking - praf de copt, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Avoletta - pudra de migdale si zahar, Sinfonia cioccolato bianco 34% - ciocolata alba, Fruttidor zmeură 70% bucăți de fruct
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.