MACARONS CU CACAOIngrediente:
 
AVOLETTA 430g
Zahăr pudră 135g
CACAO 22/24 30g
Albuș de ou 190g
Zahăr tos 90g
Amidon 30g
Vanilina după gust

Mod de preparare:

Amestecați și dați prin sita AVOLETTA cu 55g de zahăr pudră, 20g de amidon și cacao.

Bateți albușul cu telul la viteză medie timp de  2 minute, adăugați zahărul tos și bateți alte 2 minute. Adăugați zahărul pudră rămas și restul de 10g de amidon și continuați să bateți înca 2 minute până la obținerea unei consistențe nu foarte tari.

Adăugați amestecul obținut în prealabil (AVOLETTA, zahăr pudră, amidon, cacao) și amestecați delicat până obțineți o pastă omogenă.

Dresați cu poșul cu dui simplu pe o tavă cu hârtie de copt sau pe o matrița de silicon (de la Silikomart). Loviți ușor tava pentru a uniformiza suprafața macarons-urilor.

Lăsați la odihnit 30 de minute pana ce se formeaza o pelicula la suprafață.

Coacerea în cuptor ventilat:

Dați la cuptor la 140°C timp de 10-12 minute cu trapa deschisă.

Coacere în cuptor classic:

Dați la cuptor la 150°C timp de 10-12 minute cu trapa deschisă.

Lăsați să se răcească complet macarons înainte de a pune crema. Întoarceți și apăsați ușor cu degetul în mijlocul fiecărui macaron încât să poată conține cât mai multă cremă. Astfel nu vor deveni prea uscați.

Rețetă ganaj pentru umplutură cu ciocolată neagră.

Ingrediente:
 
RENO FONDENTE 64% 250g
Frișcă 250g
Unt moale 30g

Mod de preparare:

Topiți ciocolata la 50°C, adăugați frișca și amestecați imediat până se omogenizează, adăugați untul moale și amestecați. Lăsați ganajul la odihnit minim 30 minute la temperatura camerei.

Întoarceți și apăsați usor cu degetul în mijlocul fiecărui macaron încât să poată conține cât mai multă cremă. Astfel nu vor deveni prea uscați. După umplere se lipesc 2 câte 2 și se dau la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a fi consumați.

ATENȚIE: 

1) Folosirea albușului pasteurizat poate da rezultate negative. În acest caz vă sugeram să adăugați la baterea albușului cu zahărul și câteva picături de zeamă de lămâie.

2) Este foarte important să umpleți macarons cu o cantitate generoasă de cremă pentru a evita uscarea acestora.

3) Daca folosiți covorașul de silicon de la Silikomart în locul hârtiei de copt vă recomandăm să-l lăsați mai mult timp la odihnit înainte de coacere.

Ingrediente: Reno concerto - ciocolata negra, cu lapte si alba, Avoletta - pudra de migdale si zahar
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.