FLOWER POT - BAKED ALASKA



Semifreddo monoporție

 Biscuit cu lămâie sau lime:

Ingrediente:
 
AVOLETTA 550g
Făină tip 0 50g
Amidon de porumb 50g
VIGOR BAKING 4g
Albușuri  370g
Iaurt 82% - topit (la temperatura mică) 120g
Sare 3g
Lime sau lămâie 2

Mod de preparare:

Combinați ingredientele uscate, adăugați albușurile și amestecați ușor de mână, adăugați și untul topit și amestecați bine. Întindeți compoziția obținută pe o tavă cu hârtie de copt și coaceți la 180-190°C în cuptor, cu trapa de ventilație închisă, pentru 8-10 minute.

Într-un mixer planetar cu tel puneți ouăle, zahărul, siropul de zahăr invertit și făina de migdale. Când este gata compoziția adăugați făina cernută și zeama de lămâie sau lime și amestecați ușor. Într-un final adăugați și untul topit.

În formele de silicon puțin unse se adaugă compoziția și se bagă la cuptor la 160-165°C în cuptorul ventilat pentru 10-12 minute. După coacere puneți în șoc frig sau în congelator până la înghețarea completă, apoi scoateți din forme. Acoperiți și băgați la frigider până la utilizare.

Inserție de mango

Ingrediente:
 
FRUTTIDOR mango  200g

Mousse de frișcă

Ingrediente:
 
Frișcă 35% 500g
Apă 100g
LILLY NEUTRO 100g

Mod de preparare:

În mixerul planetar puneți frișca proaspătă, apa și LILLY NEUTRO. Lăsați până obțineți o consistență semi batută. Puneți compoziția într-un sac poș.

Sirop pentru biscuit

Ingrediente:
 
Apă 250g
Zahăr granulat  250g
Coajă de lime răzuită 1
JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR/BOURBON 10g

 
Mod de preparare:

Puneți la fiert apa cu zahărul, o dată ajunsă la 40°C adăugați coaja de lămâie și JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR/BOURBON.

Bezea Italiană

Ingrediente:
 
TOP MERINGUE 335g
Apă 235g

Mod de preparare:

Amestecați în mixerul planetar apa și TOP MERINGUE pentru 6/7 minute la o viteză medie/înaltă.

Compoziția finală

Puneți în FLOWER POT BLUE DOBLA un strat de semifreddo cu vanilie. Însiropați o bucată de biscuite cu siropul de lime cu vanilie. Deasupra puneți un strat de inserție de mango. Puneți un alt strat de biscuite însiropat. Deasupra puneți crema semifreddo de vanilie lăsând 3-4 mm de la marginea FLOWER POT-ului. Cu ajutorul unui sac poș puneți bezeaua italiană și cu un arzător caramelizați puțin.

Decorați opțional cu FLOWER WHITE și PEACH BLOSSOM LIGHT PINK DOBLA.

Ingrediente: Top meringue - mix pentru bezea, Vigor Baking - praf de copt, JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR/BOURBON, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Avoletta - pudra de migdale si zahar, Fruttidor mango 70% bucăți de fruct
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.